2020-12-17 08:11:43• hírek • Bede Emőke / Agerpres

Elindult az oltási kampány hivatalos honlapja

Hivatalosan is útjára indították azt a tájékoztató jellegű honlapot, mely a 2021 januárjába kezdődő oltási kampánnyal kapcsolatos információk tárházaként fog üzemelni – közölte csütörtök reggel a Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal.

Az ígéretek szerint a vaccinare-covid.gov.ro oldalon a koronavírus elleni vakcinákkal és magával az oltási kampánnyal kapcsolatos információkat is meg fogják osztani, de már arról is van fent egy részletes ismeretterjesztő anyag, hogy hogyan zajlik egy oltóanyag engedélyeztetése Európában, és hogyan sikerült ilyen rövid idő alatt kifejleszteni a járvány visszaszorítását megcélzó szereket. Mindemellett magáról az oltási kampány tervezett lefolyásáról és a prioritást élvező csoportokról is lehet olvasni az oldalon.
 


A szerdai nap folyamán egyébként Klaus Iohannis államelnök arról számolt be, hogy akár már karácsony és szilveszter között megérkezhet Romániába az első 10 ezer dózis Covid-19 elleni vakcina, mely 5 ezer személy beoltására lesz elegendő.


'Nagy az esélye annak, hogy az illetékes európai hatóság még karácsony előtt jóváhagyja az első vakcinát, és így karácsony és szilveszter között már ki is osztják az első adagokat. Jelenlegi információink szerint ez csak szimbolikus tétel lesz, 10.000 adag, hogy az oltás szimbolikusan kezdetét vehesse. 10.000 dózis 5000 személy beoltásához elegendő. A következő adagot januárra várjuk, és az egészségügyben, öregotthonokban dolgozók, illetve a veszélyeztetett kategóriákba tartozó személyek immunizálására fogjuk használni' - nyomatékosította Iohannis.


Az államfő szerint minden EU-s tagország kap most egy szimbolikus tételt a vakcinából, mivel fontos, hogy az oltási kampányokat egyidejűleg kezdjék el az Unió teljes területén. A koronavírus elleni oltás nem lesz kötelező Romániában, de nagyon javallott - emlékeztetett Iohannis.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: